Uncategorized

Smorre Catering en Tapas

Catering tapas

Smorre Catering & Partyverhuur in Bussum.

Onze catering service heeft mooie Tapas buffetten, zowel spaans als hollands.
Waar komt Tapas nou eigenlijk vandaan en waarom zijn wij, Smorre Catering & Partyverhuur hier mee gaan werken.

Tapas zijn van oorsprong kleine hapjes die in Spanje genuttigd werden en worden. De één beweerd dat koning Alfonso de 10e het heeft bedacht en een ander zegt dat keizer Karel V het heeft gestart. Wat we wel weten is dat het begonnen is met dronkenschap tegen te gaan, door kleine hapjes te nuttigen bij de wijn, een broodje ( dat werd op het glas gelegd om vliegen tegen te houden  en om te nuttigen ), plakje ham of een plakje kaas. Het woord Tapa is afgeleid van het woord tapar, wat afdekken of bedekken betekent. Oftewel een nieuwe traditie was geboren, tegenwoordig worden overal tapas genuttigd en door diverse koks en landen zijn meerdere smaken en ideeën ontstaan.

Het belangrijkste van Tapas is het samenzijn met vrienden en familie, staand te eten zodat je ook met iedereen kan praten, samenzijn en lekker eten van kleine gerechtjes, koud en warm, want dat zijn de hoofdthema’s van Tapas. Bij Tapas behoor je geen haast te hebben, eet je niet alleen en je eet geen grote hoeveelheden, maar vele kleine porties.

Doordat vele landen nu hun eigen creaties in Tapas verzinnen en bereiden, met hun eigen land- en streekproducten, is het ook in Nederland ontstaan, zeker ook door de grote variëteit aan landen die zich hier zijn gaan settelen, waardoor er voor een ieder geweldige smaken zijn ontstaan.

Daarom zijn wij als Smorre catering & Partyverhuur ons hier in gaan verdiepen en hebben wij nu mooie spaanse en nederlandse Tapas op ons menu staan die vers worden bereid door onze kok, met mooie smaken en verse ingrediënten, kortom heerlijk genieten met uw familie en of vrienden van overheerlijke kleine gerechten en een gezellig samenzijn, zie onze website.